فهرست مطالب

مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 18، تابستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/05/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهرداد برکتین، شیرین زهرا فرهاد، مسعود خبیری، امین کیانی صفحه 69
    مقدمه
    دستیابی به پیوند قابل اطمینان به عاج مدتهاست به عنوان یک هدف در دندان پزشکی مطرح می باشد. در این تحقیق اثر MTAD و دو نوع اسید فسفریک بر استحکام اتصال کامپوزیت به عاج دندان مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی - آزمایشگاهی، چهل و پنج دندان پره مولر سالم تهیه شده در آکریل سرما سخت نصب شدند. تاج دندان ها به صورت عمود بر محور طولی دندان تا زیر ناحیه مینا حذف و دندان ها به سه گروه 15تایی تقسیم و آماده شد: گروه 1 به وسیله اسید فسفریک اولترادنت به مدت 15 ثانیه اچ و سپس 10 ثانیه با پوآر آب و هوا شست و شو داده شد. گروه 2 به وسیله اسید فسفریک کیمیا به مدت 20 ثانیه اچ و به مدت 10 ثانیه با پوآر آب و هوا شست و شو داده شد. گروه 3 به وسیله MTAD به مدت 3 دقیقه اچ و به مدت 30 ثانیه با آب مقطر شست و شو داده شد. همه نمونه ها به وسیله اتصال دهنده سینگل باند و کامپوزیت Z100 به صورت استوانه ای بر روی سطح عاجی کیور شد و سپس به وسیله دستگاه ترموسیکل تحت 500 سیکل چرخه حرارتی C ̊55-5 قرار گرفت. سپس نمونه ها به مدت 24 ساعت در دستگاه آنکوباتور C ̊37 به منظور شبیه سازی با محیط دهان قرار داده شد. نمونه ها به وسیله دستگاه اینسترون تحت آزمون استحکام اتصال قرار گرفتند و نتایج ثبت شد. یافته ها به وسیله آزمون های آماری واریانس یک طرفه و دانکن مقایسه شدند.
    یافته ها
    بررسی ها نشان داد که گروه 2 اختلاف معنی دار با گروه 1 و 3 دارد ولی گروه 1 و 3 اختلاف معنی دار با یکدیگر نداشتند.
    نتیجه گیری
    به دلیل لزجت بالای اسید کیمیا و رسوب محصولات ناشی از خوردگی اسید که با پیوند عاج رزین تداخل ایجاد می کند، استحکام اتصال حاصل به وسیله این اسید کمتر از استحکام اتصال حاصل از کاربرد اسید فسفریک اولترادنت و MTAD می باشد. به نظر می رسد ماده MTAD به خاطر وجود اسید سیتریک که قدرت برداشت لایه اسمیر عاج را دارد و نیز نفوذ بهتر در اعماق عاج، پس از کاربرد بهتر شسته می شود و استحکام اتصال قابل قبولی در حد اسید فسفریک اولترادنت ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: لایه اسمیر، استحکام اتصال، MTAD
  • جواد چلیپا، ویدا رضایانی، اعظم خورشیدیان*، محمدهاشم حسینی، محمدصادق احمد آخوندی صفحه 75
    مقدمه

    برای تشخیص و ارایه درمان ارتودنسی، بررسی شاخص های رادیوگرافیک بیماران الزامی می باشد و بدین منظور در اغلب موارد از رادیوگرافی لترال سفالومتری استفاده می شود. با توجه به همپوشانی تصاویر سمت راست و چپ بر روی این رادیوگرافی ها، انجام اندازه گیری های قابل اعتماد مشکل است. این مشکل در رادیوگرافی پانورامیک وجود ندارد. هدف از این پژوهش، ارزیابی توانایی رادیوگرافی پانورامیک جهت اندازه گیری زاویه گونیال بود.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش مقطعی، رادیوگرافی استاندارد پانورامیک و لترال سفالومتری از 281 بیمار دختر و پسر با میانگین سنی 9/10 سال تهیه و زاویه گونیال در هر رادیوگرافی اندازه گیری شد. یافته ها توسط Paired t-test آنالیز گردید.

    یافته ها

    آزمون t برای نمونه های همتا انجام شد. اختلاف معنی داری بین زوایای اندازه گیری شده در 2 نوع رادیوگرافی وجود نداشت (05/0 < p value). همچنین اختلاف معنی داری بین زوایای گونیال سمت راست و چپ یک فرد یافت نشد (05/0 < p value).

    نتیجه گیری

    اندازه گیری های زاویه گونیال در سمت راست و چپ رادیوگرافی پانورامیک، همچنین بین پانورامیک و لترال سفالومتری نیز تفاوت معنی داری نشان نمی دهد. رادیوگرافی پانورامیک برای اندازه گیری زاویه گونیال و همچنین تعیین جهت رشدی مندیبل ابزار مفیدی می باشد

    کلیدواژگان: زاویه گونیال، رادیوگرافی پانورامیک، سفالومتری، مال اکلوژن کلاس 2
  • شهلا کاکویی، بهاره بهمن بیجاری صفحه 81
    مقدمه
    نوزادان نارس، مستعد مشکلات پزشکی جدی در هنگام نوزادی می باشند که ممکن است روی تکامل بافت های مختلف دهانی مؤثر باشد. هدف از این مطالعه تعیین شیوع اختلالات مینایی در دندان های شیری در بچه هایی که به طور ترم و نارس به دنیا آمده در شهر کرمان بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه هم گروهی، اختلالات مینایی (هیپوپلازی و اوپاسیتی مینایی) در 137 کودک (90 کودک ترم و 47 کودک نارس) تعیین گردید. در ضمن اطلاعاتی در مورد وزن نوزاد، مشکلات سیستمیک و مصرف دارو در کودک و مادر هنگام بارداری و مشکلات حین زایمان جمع آوری شد. اطلاعات به دست آمده با تست مجذور کای مورد ارزیابی آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    شیوع اختلالات مینایی در کل در این کودکان 5/27 درصد، هیپوپلازی به تنهایی 9/14 درصد و اوپاسیتی به تنهایی 9/14 درصد بود. هیپوپلازی مینایی در دندان های سانترال بالا 9/14 درصد و در مولرهای پایین 6/10 درصد مشاهده شد. شیوع هیپوپلازی مینایی و اوپاسیتی در کودکان نارس بیشتر بود ولی نتایج آزمون مجذور کای این تفاوت را معنی دار محاسبه نکرد. تولد با اندام تحتانی، سندرم زجر تنفسی و هیپوکسی در هنگام زایمان در کودکان نارس شیوع بیشتری را نسبت به کودکان ترم نشان داد(0001/0 = p value).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که شیوع اختلالات مینایی در کودکان نارس در مقایسه با کودکانی که ترم به دنیا آمده اند، تفاوت معنی داری ندارد.
    کلیدواژگان: اختلال مینایی، دندا ن های شیری، شیوع، نوزاد نارس
  • فائزه خزیمه، ماه منیر اخوان طاهری صفحه 88
    مقدمه
    زبان عضو مهمی است که در بعضی بیماری های سیستمیک مانند پسوریازیس ممکن است دچار تظاهرات متعدد گردد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی فراوانی زبان جغرافیایی و زبان شیاردار در بیماران مبتلا به پسوریازیس و همچنین ارتباط این ضایعات با جنس، سن، مدت زمان ابتلا به بیماری و چند متغیر دیگر می باشد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی- تحلیلی مقطعی، 138 بیمار مبتلا به پسوریازیس (79 مرد و 59 زن) مورد معاینه قرار گرفتند. روش جمع آوری اطلاعات شامل بررسی تاریخچه پزشکی بیمار و انجام معاینات داخل دهانی بود. یافته های پژوهش با آزمون آماری 2χ و در سطح اطمینان 5% مورد تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    این پژوهش نشان داد که 85/39 درصد از بیماران مبتلا به پسوریازیس دارای زبان جغرافیایی و 91/23 درصد دارای زبان شیاردار بودند. 34/4 درصد از بیماران هر دو ضایعه را با هم داشتند.
    نتیجه گیری
    شیوع زبان جغرافیایی در زنان کمی بیش از مردان بود ولی تفاوت بین آنها معنی دار نبود. با افزایش سن، فراوانی زبان جغرافیایی با اختلاف معنی داری افزایش یافت. همین طور بین شیوع زبان جغرافیایی و مدت زمان ابتلا، میزان درگیری پوستی و سابقه بستری شدن در بیمارستان، ارتباط معنی داری وجود داشت. از طرفی، شیوع زبان شیاردار در مردان کمی بیش از زنان بود ولی تفاوت بین آنها معنی دار ینبود. همین طور زبان شیاردار با دیگر متغیرها ارتباط معنی داری نداشت.
    کلیدواژگان: زبان جغرافیایی، زبان شیاردار، پسوریازیس
  • ملوک ترابی، سانعلی کریمی افشار، عطا شیخ زاده، مرضیه کریمی افشار صفحه 93
    مقدمه
    استفاده از شاخص های DMFT (Decayed، Missing and Filled Teeth) و CPITN (Community Periodontal Index of Treatment Needs) نمایی از وضعیت سلامت دهان و دندان و پریودنتال جامعه که برای ایجاد و مداخله در سیاست های ملی سلامت دهان ضروری است را نشان می دهد. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی وضعیت سلامت دهان و احتیاجات درمانی افراد بزرگ سال در شهر کرمان بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی- توصیفی 154 نفر فرد 44-35 ساله به روش نمونه گیری چند مرحله ای خوشه ایانتخاب شده، مورد معاینه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه شامل اصلاعات فردی و نحوه رعایت بهداشت و نیز معاینه دهانی بر اساس شاخص های CPITN و DMFT و بر طبق معیارهای سازمان بهداشت جهانی بود. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری t-student و مجذور کای تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین شاخص DMFT برابر 47/6 ± 88/10 بود. 6/0 درصد افراد دارای پریودنشیوم سالم بودند. 9/3 درصد افراد از پروتز متحرک استفاده می کردند. 8/66 درصد حداقل یک بار در روز مسواک می زدند. 8/5 درصد به طور مرتب از نخ دندان استفاده می کردند. بین رفتار بهداشتی افراد با جنس، سن، سطح سواد و شغل با شاخص DMFT ارتباط آماری معنی دار مشاهده نشد. بین شاحص DMFT و CPITN ارتباط آماری معنی دار مشاهده نشد. بین رعایت بهداشت و شاخص CPITN ارتباط آماری معنی دار دیده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه بیانگر شیوع بالای پوسیدگی و بیماری های پریودنتال در این جمعیت سنی می باشد و هنوز تا رسیدن به اهداف سازمان بهداشت جهانی برای این گروه سنی تا سال 2010 راه زیادی مانده است.
    کلیدواژگان: سلامت دهان، شاخص، اپیدمیولوژی
  • حوریه موسوی، جمیله قدوسی، امید رجبی، گلنار فارسی صفحه 99
    مقدمه
    هدف از این پژوهش، تعیین اثر آنتی اکسیدان ها بر قابلیت سیل ترمیم های کامپازیت رزین بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش آزمایشگاهی مداخله گر، 70 دندان انسیزور ماگزیلاری سالم به طور تصادفی به هفت گروه ده تایی تقسیم شدند. پس از تمیز کردن کانال ها و قراردادن گلاس یونومر در مدخل کانال ها، در گروه های اول تا ششم کارباماید پراکساید 10 درصد به مدت 8 ساعت در روز طی یک هفته به کار رفت. عدم انجام هر گونه آماده سازی، کاربرد ژل سدیم اسکوربات 10 درصد به مدت سه ساعت، کاربرد ژل سدیم اسکوربات 10 درصد به مدت 20 دقیقه، کاربرد ژل جدید به مدت سه ساعت، کاربرد ژل جدید به مدت 20 دقیقه و در نهایت تاخیر در قراردهی ترمیم تا دو هفته، آماده سازی هایی بودند که بعد از سفید کردن به ترتیب در گروه های یک تا شش انجام شد. در گروه هفتم (شاهد)، فقط حفرات ترمیم شدند. در تمام گروه ها، حفرات دسترسی با ادهزیو سینگل باند و کامپازیت Z100 ترمیم شدند. پس از انجام هزار چرخه حرارتی، ریزنشت به وسیله روش های هدایت الکتریکی و نفوذ رنگ سنجیده شد. داده ها با آزمون های ANOVA، مقایسه های Tukey و Kruskal-Wallis، Mann-Whitney و Spearman در سطح معنی داری 05/0 =α آنالیز شد.
    یافته ها
    گروه چهارم و اول به ترتیب کمترین و بیشترین ریزنشت را نسبت به سایر گروه های آزمایشی نشان دادند. ارتباط بین داده های نفوذ رنگ و الکتروشیمیایی برای برخی از گروه های هفت گانه آزمایشی معنی دار بود (05/0 p value <).
    نتیجه گیری
    استفاده از ژل جدید بعد از سفید کردن غیر زنده، راهکار بسیار مؤثرتری نسبت به کاربرد سدیم اسکوربات به تنهایی در کاهش ریزنشت است.
    کلیدواژگان: ریزنشت، سفید کردن، سدیم اسکوربات
  • B براتعلی رمضان زاده، محمدحسین کریمی، سوده طهماسبی صفحه 107
    مقدمه
    هدف از مطالعه حاضر، بررسی سفالومتریک بافت نرم صورت در دانش آموزان21-16 ساله دارای اکلوژن طبیعی کرمان بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی از سفالومتری لترال 59 دانش آموز با اکلوژن طبیعی و بدون سابقه ارتودنسی شامل 30 دختر و 29 پسر با میانگین سنی 1/17 سال، موجود در بخش ارتودنسی دانشکده دندان پزشکی کرمان استفاده شد. 4 اندازه گیری زاویه ای و 10 اندازه گیری خطی از آنالیزهای Holdaway، Ricketts و Subtenly جهت ارزیابی بافت نرم به کار برده شد. میانگین مقادیر به دست آمده در دختران و پسران با یکدیگر و با سایر مطالعات مشابه با استفاده از آزمون آماری t با سطح معنی داری 05/0 و توسط نرم افزار SPSS12 مقایسه شد.
    یافته ها
    در مقایسه دختران با پسران، مقادیر «زاویه صورتی بافت نرم»، «فاصله no تا H-line» و «فاصله لب بالا تا E-line» به صورت معنی داری در دختران بیشتر بود؛ ضمن این که «ضخامت لب بالا» و «فاصله سالکوس تحتانی تا H-line» در پسران افزایش یافته بود (05/0 > p value). در مقایسه با استانداردهای Holdaway، 6 پارامتر در پسران و 5 پارامتر در دختران اختلاف معنی دار نشان دادند. به علاوه در مقایسه موقعیت لب ها و تحدب صورت با استانداردهای Ricketts و Subtenly نیز اختلاف معنی دار مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    در مقایسه پسران با دختران، پسران کرمانی لب های ضخیم تر و چانه عقب تری دارند. در مقایسه با استانداردهای Holdaway، کرمانی ها صورت محدب تر و بافت نرم چانه ضخیم تری دارند.
    کلیدواژگان: سفالومتری لترال، بافت نرم صورت، اکلوژن طبیعی
  • مریم سیدمجیدی، کامران نصرتی، سینا حقانی فر صفحه 114
|
  • M. Barekatain, Shz Farhad, M. Khabiry, A. Kiani Page 69
    Introduction
    In this research, MATD and two types of phosphoric acid's effect on bond strength ofthe composite to dentin was evaluated.Methods and materials: 45 premolar healthy teeth mounted in cold acryl were provided. The teeth were sectioned vertically below the enamel and were divided into 3 groups of 15 teeth. Group 1 were etched by Ultradent phosphoric acid for 15 seconds and then washed with pure water and air for 10 seconds. Group 2 were etched by Kimia phosphoric acid for 20 seconds and then washed with pure water and air for 15 seconds. Group 3 were etched by MTAD for 3 minutes and then washed with water for 30 seconds. All of the samples were bonded using single bond (3M-USA); and Z100 composite (3M-USA) were cured on the dentin. All samples were placed in thermo cycle,under 500 cycle period in temperature of 5-55°Cand then placed in incubator apparatus for 24 hours, to reach mouth environment. The samples were examined by tensile bond strength test with Instrone apparatus and the data were analyzed by one way ANOVA and Duncan statistical test.
    Results
    The difference between group 2 and groups 1 and 3 was meaningful but the difference between groups 1 and 3 was not.
    Discussion
    The bond strength made by Kimia phosphoric acid is less than the one which was made by Ultradent phosphoric acid and MTAD. It seems that because of exciting citric acid which can remove the smear layer and external layer of calcium in dentin, MTAD can make higher bond strength in the same range as Ultradent phosphoric acid, as it can be deeply infiltrated in dentin and can wash easily after use.
  • J. Chalipa, V. Rezayani, A. Khorshidian, Mh Hosseini Ahmad Akhoundi Page 75
    Introduction

    Orthodontic diagnosis and treatment plans always require adiographic investigation. The investigation mostly used is lateral cephalometry. Reliable measurement of individual gonial angle is very difficult, because of the superimposed images appearing on the lateral cephalogerams. This disadvantage is not encountered in panoramic radiography. The aim of this study was to evaluate the potential of panoramic radiograph to accurately measure gonial angle.

    Materials and Methods

    In this cross- sectional study, standard panoramic and lateral cephalometry radiographs were taken for 281 patients by mean age of 9-10 years. Gonial angle from panoramic and lateral cephalometry radiographs was measured. The measurements were analyzed by paired student t- test.

    Results

    Paired t- test was performed to check for similarity between the measurements. No significant differences were found between the gonial angle when comparing panoramic and lateral cephalometry radiographs (p value > 0.05); also no significant differences between right and left gonial angle of individuals were found (p value > 0.05).

    Conclusion

    Measurement of gonial angle in right and left sections of panoramic radiograph didn’t show any differences statistically. That was also the case in panoramic in comparison with lateral cephalometric radiograph. Panoramic radiograph is a useful tool for the measurement of gonial angle, which is an indicator of mandibular growth direction.

  • Sh Kakoei, B. Bahman Bijari Page 81
    Introduction
    The aim of this study was to determine the prevalence of enamel defects in primary dentition of the term and preterm infants.Method and materials: In this historical cohort study, enamel defects (enamel hypoplasia and opacities) were evaluated and determined in 137 children (90 term, 47 preterm). Indeed, some data about weight, systemic diseases and medicine consumption in mothers and children and problems during delivery were achieved. Data were analyzed by chi-square test using SPSS software.
    Results
    The prevalence of enamel defects of any type among these children was 27.7 percent, only hypoplasia 14.9 percent, and only opacities 14.9 percent. Enamel hypoplasia was more frequent in upper central incisors (14.9%) and lower first molars (10.6%). The prevalence of hypoplasia and opacities were more frequent in preterm children but results of χ² test did not show any significant difference. Breech resentation, infantile respiratory distress syndrome and hypoxia during deliverywere more frequent in preterm children (P = 0.0001).
    Conclusion
    This study showed that there is no significant difference in prevalence of enamel defects in preterm infants in comparison to terms.
  • F. Khozeimeh, M. Akhavan Taheri Page 88
    Introduction
    Tongue is one of the most important organs that may be involved through multiple manifestations in some of the systemic diseases such as psoriasis. This study was performed to measure frequency of geographic Tongue and fissured tongue in psoriatic patients and also to determine the relationship of sex, age, duration of disease and some other variables with these anomalies.Methods and Materials: In this descriptive- cross sectional study, 138 psoriatic patients (79 men, 59 women) were examined. Examination was done in natural light. The results were analyzed with chisquare statistic test and SPSS software.
    Results
    The results of this study showed that 39.85% of psoriatic patients had geographic tongue, 23.91% had fissured tongue and 4.34% had both.
    Conclusion
    The results of this study showed significant differences with other studies. The prevalence of Geographic tongue was more in women than men, but the difference was not significant. With increasing age, the prevalence of geographic tongue increased with significant difference. Also there was significant relationship between prevalence of geographic tongue and duration of disease, rate of skin involvement and the history of hospitalization. On the other hand, fissured tongue was more common in men than women, but the difference was not significant. Also fissured tongue had norelationship with other variables.
  • M. Torabi, S. Karimi Afshar, A. Sheikhzadeh, M. Karimi Afshar Page 93
    Introduction
    Use of Community Periodontal Index of Treatment Needs (CPITN) and Decayed, Missing and Filled Teeth (DMFT) Index provides a picture of oral health status, which is essential for national oral health policy- making and specific interventions. The aim of this study was to assess the oral health status and treatment needs of Kermanian adult population.
    Materials And Methods
    A multi-stratified sample was used to survey 154 adults aged 35-44 years. Data were collected by a questionnaire and standardized oral health exam according to WHO methodology for caries criteria and periodontal status. The data were analyzed by SPSS software, using χ 2 and t- student tests.
    Results
    The mean DMFT was 10.88 ± 6.47. 0.6% had healthy periodontium. 3.9% had removable prothesis. 66% brushed their teeth at least one time dily. 5.8% regularly used dental floss. Dental health behavior, gender, educational level, occupation were not significantly associated with DMFT index. There was significant correlation between dental health behavior and CPITN index. There was no significant correlation between dental health behavior and DMFT index.
    Conclusion
    The present study indicates that there are high prevalence dental caries and periodontal diseases in this population, and is far away from the WHO goals for the year 2010.
  • H. Moosavi, J. Ghoddusi, O. Rajabe, G. Farsi Page 99
    Introduction
    The aim of this study was to determine the effect of antioxidant application on sealing ability of composite resin restorations.
    Materials And Methods
    In this in vitro and interventional study, seventy sound maxillary incisors were divided into seven groups (n = 10). After canal cleaning and Glass ionomer placement in the canal orifices, the teeth in the first to sixth groups were bleached with 10% carbamide peroxide for eight hours daily once a week. No treatment, application of 10% sodium ascorbate gel for 3 hours, application of 10% sodium ascorbate gel for 20 minutes, application of innovate gel for 3 hours, application of innovate gel for 20 minutes and at last, two weeks delay before restoration were done in first to sixth groups respectively. Access cavities in seventh group (control) were just restored,doing nothing else. In all groups, access cavities were restored with Single Bond and Z100composite resin. After 1000 thermo- cycling, leakage was evaluated by electrochemical and dye penetration methods. Data were analyzed by ANOVA, Tukey multiple comparisons, Kruskal-Wallis, Mann- Whitney and Spearman's tests (α = 0.05).
    Results
    The four and first groups respectively presented least and highest values of micro- leakage than other groups in two techniques. The correlation between the electrochemical and staining data was significant (p value < 0.05) for some groups of test specimens.
    Conclusion
    After non- vital bleaching, application of innovate gel is a new and effective way in microleakage reduction.
  • Ba Ramazanzadeh, Mh Karimi, S. Tahmasbi Page 107
    Introduction
    The aim of the present study was to cephalometric evaluation of facial soft tissue facial profile for 16-21 years old students of Kerman with normal occlusion.Methods and Materials: In this cross-sectional study, we utilized 59 lateral cephalometric radiographs of 30 girls and 29 boys with mean age of 17.1 years and normal occlusion from Kerman department of orthodontics. Four angular and 10 linear measurements from Holdaway,Ricketts and Subtenly analyses were used to evaluate soft tissue profile. Mean values were utilizedto compare girls and boys with each other and with similar studies by t-test using SPSS 12 (α =0.05).
    Results
    In comparison of girls with boys, soft tissue facial angle, no to H-line and upper lip to Eline were significantly increased in Kermanian girls compared with Kermanian boys; while in boys, upper lip thickness and inferior sulcus to H-line were larger (p<0.05).When comparing with Holdaway soft tissue norms,6 values in boys and 5 values in girls were significantly different. In addition, position of lips and facial convexity showed significant difference with Ricketts and Subtenly norms.
    Conclusion
    Kermanian boys differ from Kermanian girls in an increased lip thickness and more retruded position of chin. In comparison with Holdaway norms, Kermanians have more convex face and thicker chin.
  • M. Seyed-Majidi, K. Nosrati, S. Haghanifar Page 114
    Introduction
    Calcifying odontogenic cyst (COC) is an uncommon developmental odontogenic cyst first described by Gorlin in 1962. It is considered as extremely rare and accounts for only 1% of jaw cysts reported. Because of its diverse histopathology, there has always been confusion about its nature as a cyst, neoplasm or hamartoma.Case Report: In this report, we present a rare case of calcifying odontogenic cyst with ameloblastic proliferation, an extremely rare histologic variant, in a 15 year old female in the left mandibular molar region. The lesion was surgically removed. After enucleation and curettage, no recurrence recorded in next two years.
    Conclusion
    Ameloblastomatous calcifying odontogenic cyst, microscopically resembles unicystic ameloblastoma except for the ghost cells and dystrophic calcifications within the proliferative epithelium. There has always been confusion about its nature as a cyst, neoplasm or hamartoma. Microscopically, this cyst shows ameloblastic proliferation in the connective tissue but no characteristics of basal cell hyperchromatism, vacuolization and nuclear polarization which is often seen in ameloblastoma, are present here. Ameloblastoma ex COC and ameloblastomatous COC are morphologically and clinically entirely different and easily distinguishable.